HIFU Lichaam Limburg Zonhoven
Waarom kiezen voor een HIFU behandeling?

 

High Intensity Focused Ultrasound of HIFU werd ontwikkeld om diverse vormen van kanker te bestrijden middels thermale energie van ultrasoon geluidsgolven. In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie, die de huid van buitenaf penetreren, werkt HIFU van binnenuit om de huid te verstrakken.

Naarmate de te behandelen lichaamszone kan het toestel hoog gefocusseerde ultrasoon-energie vrijgeven op verschillende dieptes in de huidlagen (opperhuid, diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd). Hier worden de geluidsgolven omgezet in warmte. Door de warmte die in het onderhuids bindweefsel ontstaat, trekt de huid samen, waardoor deze zal verstrakken omdat de collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat er een liftend effect van de huid, terwijl er geen enkele beschadiging van de opperhuid optreedt. Tijdens de behandeling is een warmte prikkeling voelbaar.

U merkt al resultaat na één behandeling, en dit zonder hersteltijd of nevenwerkingen. Na enkele maanden is een strakkere, verfriste huid zichtbaar met een zichtbaar verbeterde huidconditie!

Net als bij een chirurgische facelift werkt de HIFU-behandeling op de SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System, oftewel de fibromusculaire laag). Dankzij de thermische energie van de HIFU wordt de SMAS laag veilig verwarmd waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen.